top of page

Het podologisch onderzoek

IMG_3334_edited.jpg
 1. Anamnese of intake gesprek
  Kennismakingsgesprek waarbij uw klacht besproken wordt. Er wordt achterhaald wat de oorzaak van uw klacht zou kunnen zijn.

 2. Inspectie en functie onderzoek
  Hierbij gaan we grondig kijken naar mogelijke afwijkingen ter hoogte van de tenen, voeten, knieën, heupen en de rug. Aansluitend voeren we verschillende testen uit om te kijken naar de beweeglijkheid en stabiliteit van de gewrichten. Ook de spieren worden getest naar hun kracht en weerstand.

 3. Ganganalyse
  Bij een ganganalyse of bewegingsanalyse kijken we naar het volledig beeld van het lopen. Van teenafwikkeling, bewegingsmogelijkheid in de knie en de heup tot de positie van de rug en schouders.

 4. Computer gestuurde drukmeeting
  Via een drukmeetplaat gaan we de precieze drukverdeling analysen in de voeten. De meting gebeurd 2 keer, een keer statisch en een keer dynamisch. Met deze meting brengen we de afwikkeling van de voeten goed in beeld en kunnen we achterhalen wat de mogelijke oorzaak is van uw klacht.

 5. 3D Laserscan
  Deze moderne techniek brengt uw voeten gedetailleerd in beeld. We maken een driedimensionale afdruk van uw voeten waardoor we precies kunnen zien hoeveel correctie waar nodig is in uw podologische zolen.

 6. Behandeling
  Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld. We gaan voor een gepaste behandelmogelijkheid om samen ons doel te behalen. Alles gebeurd in overeenstemming waarbij we na verloop van tijd een controle organiseren om te kijken hoe het met u gaat.

bottom of page